Ako putujete kroz Hrvatsku "naoružajte" se strpljenjem

Foto: Livanjski.com / Gužve kroz Hrvatsku

Poznato je već da nakon bladana Velike Gospe pri kraju budu i godišnji odmori naših ljudi koji su u inozemstvu. Gužve su u prometu, a posebno na graničnim prijelazima i autocestama.

Kroz Hrvatsku promet je povremeno usporen, vozi se u kolonama u pokretu uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje je zbog radova privremena regulacija, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a vozače pozivaju na strpljenje.

Veća je gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, otoku Krku i Krčkome mostu, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici te pojedinim graničnim prijelazima.

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više