Dani hrvatskog filma "Ivo Gregurević"

Foto: Livanjski.com / Photo: HDZ BiH

U Orašju je svečano otvorena manifestacija posvećena filmskoj umjetnosti i hrvatskoj kulturi - 29. Dani hrvatskog filma "Ivo Gregurević".

Program je započeo polaganjem vijenaca na vječno počivalište Ive Gregurevića na groblju Karaula u Donjoj Mahali, čime je odana počast velikanu hrvatskog glumišta.

Manifestacija, koja već dugi niz godina okuplja ljubitelje filma iz cijele BiH i šire, održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dr. Čovića i Vlade Republike Hrvatske.

Svečanom otvorenju nazočio je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, koji je ujedno istaknuo važnost održavanja kulturnih događanja poput ovoga za očuvanje hrvatske kulturne baštine i identiteta.

Naglašeno je da su 29. Dani hrvatskog filma "Ivo Gregurević" posvećeni sjećanju na velikana hrvatskog glumišta, Ivu Gregurevića, koji je svojim radom i ljubavlju prema filmu ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj kinematografiji.

Također je istaknuto kako podržavanje današnje manifestacije ne samo da čuva sjećanje na velikana hrvatskog glumišta Ivu Gregurevića, već i doprinosi povezivanju Hrvata u BiH i šire kroz filmsku umjetnost.

Uz predsjednika Čovića, na svečanosti nazočili su i predsjedateljica Vijeća ministara BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto, zastupnica u Zastupničkom domu PSBiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Darijana Filipović, predsjednica Federacije BiH i dopredsjednica HDZ-a BiH Lidija Bradara, federalni ministar pravde Vedran Škobić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i ostali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, predstavnici vjerskog, društvenog i gospodarskog života te brojni drugi uvaženi gosti, čime je dodatno naglašena važnost ove manifestacije za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više