FOTO “Vatrene” u Neuruppinu dočekalo 5000 Hrvata

Galerija (+5)
Foto: RTV HB / Foto: Željko Matić

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je u Neuruppin, svoju bazu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

U srcu grada, na povijesnom "Schulplatzu", dočekalo ih je 5000 hrvatskih navijača iz svih krajeva Njemačke. Gradonačelnik Nico Ruhle izrazio je ponos što su "Vatreni" izabrali Neuruppin i poželio im ugodan boravak. Iz Neuruppina izvještava Željko Matić, dopsinik RTV Herceg-Bosne.

Hrvatski veleposlanik Gordan Bakota naglasio je važnost reprezentacije za povezivanje Hrvata diljem svijeta, dok je predsjednik HNS-a Marijan Kustić pohvalio doček i odabir kampa.

Reprezentacija će biti smještena u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu, udaljenom manje od deset minuta vožnje od hotela. Prvi otvoreni trening bit će u ponedjeljak, dok će ostali treninzi biti zatvoreni za javnost.

Foto: Željko Matić/RTV HBIzbornik Zlatko Dalić istaknuo je važnost priprema i motivaciju koju daju navijači. "Bilo je jako lijepo, pokazali su koliko im znači reprezentacija. Oni cijene sve što radimo za nogomet i hrvatsku državu. Uvijek su uz nas. Svjesni smo velikih očekivanja, nadam se da ih nećemo razočarati. Oni su naša velika snaga i motiv. Bilo je puno mladih, puno djece u hrvatskim dresovima. Bio je ovo jako lijep start," kazao je Dalić na novinarskoj konferenciji.

Hrvatska će prvenstvo otvoriti protiv Španjolske, a slijede utakmice protiv Albanije i Italije. Dalić je naglasio potrebu za taktičkom pripremom i kompaktnom igrom kako bi ispunili velika očekivanja navijača. "Svaka utakmica će imati drugačije zahtjeve i taktiku. U nekim segmentima moramo biti još bolji, na sve igrače računam. Znamo svoju situaciju, raduje me da su svi igrači koji su ušli protiv Portugala pokazali da na njih možemo računati. Perišić je odigrao odličnih i muških 35 minuta što će mu dodatno pojačati samopouzdanje. Nećemo puno lutati, znamo naš put i taktiku," dodao je Dalić.

Foto: Željko Matić/RTV HB

Dalić se osvrnuo i na stvari koje hrvatska vrsta mora bolje odraditi. "Trebat će nam čvrsti blok, protiv Portugala smo primili jeftini gol, moramo bolje zatvarati. Ne smijemo se raspasti, moramo biti kompaktni. U svakom trenutku moramo znati što želimo, ne želim preskakati igru."

Hrvatski nogometni savez odabrao je Neuruppin kao bazu nakon detaljnih inspekcija još u srpnju 2022. godine, prepoznavši ga kao najbolju opciju za pripreme reprezentacije.

Željko Matić i Joško Gvardiol

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više