Gužve na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

Foto: Livanjski.com / Gužve na granicama

Sezona je godišnjih odmora pa se posebno za vikend očekuje pojačan promet vozila na većini cesta u BiH, kao i na graničnim prijelazima.

Vožnja u kolonama i kraći zastoji mogući su na cesti Sarajevo-Mostar u oba smjera.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Gradina, Deleuša i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog visoke dnevne temperature BIHAMK preporučuje da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. Vozite oprezno i držite propisano odstojanje. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična pretjecanja, navodi BIHAMK.

Brojne su dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je promet reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Izdvajamo magistralne ceste: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača, kao i ulaz u Žepče.

Na magistralnoj cesti Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

Do kraja kolovoza, za putnički promet otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više