Mihaljeviću srebro na Europskom prvenstvu

Foto: Livanjski.com / Filip Mihaljević Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Hrvatski atletičar Filip Mihaljević osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu.

Dvije godine nakon europskog trona u Münchenu Mihaljević je hicem od 21,20 metara, što je daljina do koje je dobacio u zadnjoj seriji, uzeo srebro.

Zlatnu medalju je hicem od 22,45 metara osvojio Talijan Leonardo Fabbri, koji je ove sezone za klasu iznad konkurencije, a broncu Michal Haratyk hicem od 20,94 metra.

Osobni rekord 29-godišnjeg Mihaljevića i dalje je 21,94 metra iz Münchena, gdje je bio europski prvak, a ova sezona nije mu bila idealna, pa je ovo vrlo dobar rezultat. Sada u karijeri ima europsko zlato i srebro, a ovo odličje vrlo je dobra najava rasta forme uoči Olimpijskih igara u Parizu.

Filip je pred talijanskom publikom bacao kuglu na daljine 21,10, 20,69, 20,96 i 20,63 metara, a jedan hitac mu nije bio ispravan. Filip je otvorio natjecanje s 21.10 i nakon prve serije je bio u vodstvu. No, Fabbri je u drugoj seriji bacio kuglu 22,12, a u petoj i 22,45, što je novi rekord europskih prvenstava. Nakon toga više nije ispuštao vodstvo. 

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više