Najbolji hrvatski pršutar otkrio nam je svoju recepturu za najbolji pršut

Foto: Livanjski.com / Večernji list photo

Krčki pršutar ove je godine okićen titulom proizvođača najboljeg pršuta u Hrvatskoj, a dodijelili su mu je kolege iz klastera 18 proizvođača ove delikatese s oznakom izvornosti iz Istre, Dalmacije i Drniša.

Imati titulu proizvođača najboljeg pršuta u Hrvatskoj nije mala stvar, no dobiti priznanje struke i tri puta osvojiti naslov šampiona koji vam dodijeli Klaster hrvatskog pršuta doista je dokaz da ste najbolji. Svim se tim titulama okitio krčki mesar i pršutar Vjekoslav Žužić iz Vrha pokraj grada Krka koji za svoj pršut, ma gdje da se pojavi, niže nagrade i priznanja. Posljednju titulu šampiona osvojio je nedavno na 10. Danima hrvatskog pršuta održanim u Zagrebu – kolege iz Klastera hrvatskog pršuta, koji okuplja 18 proizvođača ove delikatese s oznakom izvornosti, među kojima je Vjekoslav Žužić za sada jedini s otoka Krka, dodijelili su mu zadnje priznanje u nizu – naslov šampiona te manifestacije i titulu proizvođača najboljega pršuta u Hrvatskoj. A konkurencija nije mala, jer u klasteru su proizvođači pršuta i kolege iz struke iz Istre, Dalmacije, Drniša.

To je više nego dobar razlog da se, poput nas, zaputite u mjesto Vrh pokraj Krka i upoznate Vjekoslava Žužića – vizionara koji je, vjerujući u to da ima vrijedan i poseban proizvod, sam prije 30-ak godina pokrenuo posao, otvorio mesnicu, a prije 11 godina izgradio je i Kuću krčkog pršuta u kojoj ovu njegovu nagrađivanu deliciju možete kupiti ili kušati u konobi.

Na linku ispod možete poslušati razgovor u cijelosti⬇️

https://www.facebook.com/share/p/DsEqPposGzxyGuK9/?mibextid=qi2Omg 

Izvor: Večernji list

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više