Napadnut ministar Nenad Nešić

Foto: Livanjski.com / Nenad Nešić

Automobil u kojem se nalazio Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH, u srijedu je napadnut u Sarajevu.

Automobil u kojem se nalazio Nenad Nešić, ministar sigurnosti BiH, u srijedu je napadnut u Sarajevu.

Kako je priopćeno iz ovog ministarstva, nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja Nešićevog vozila, te se zalijetao na ministra i njegovo osiguranje.

Iz Ministarstva sigurnosti istaknuli su da se radi o ozbiljnom incidentu, jer je vozilo u kojem je bio Nešić bilo meta napada drugog automobila.

Unatoč jasnim upozorenjima i naređenjima ovlaštenih osoba vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo osiguranje, izlažući sve sudionike u prometu velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smjera pokušao zaustaviti vozila ministra Nešića i njegovog osiguranja.

Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih osoba, ministar Nešić je sigurno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije SŽ-a pristupili legitimiranju osobe koja je izazvala incident, pojašnjavaju iz Nešićevog kabineta.

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i poduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnost ministra, ali i svih građana.

Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinitelj adekvatno sankcionira u skladu sa zakonom, piše u priopćenju.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više