Nedostatak kulturnih sadržaja u Glamoču

Foto: Livanjski.com / Lorena Lovrić

Kao i u većini manjih sredina, srednjoškolci iz Glamoča nedostatak kulturnih sadržaja u svom gradu nadoknađuju odlascima u kazališta drugih gradova.

„Mi kao srednjoškolci nismo u Glamoču prisustvovali nikakvoj predstavi, ali zato naši profesori gledaju da nam omoguće odlazak u druge gradove da se kulturno uzdižemo i gledamo predstave i sve ostalo što u našem gradu nemamo priliku vidjeti“, za eTrafiku govori Lorena Lovrić, učenica Srednje škole „Tin Ujević“ u Glamoču.

🎭 Pozornica Doma kulture u Glamoču služi za manifestacije kao što su Dan škole, kulturni program Krompirijade, vrtićke priredbe i predstave za djecu i jednom godišnje cirkusni program. Kapacitet velike sale nije iskorišten u njenom punom sjaju, predstave za odrasle se jako rijetko održavaju, a projekcija filmova nikada.

„Mislim da bi bilo jako posjećeno, ja kao srednjoškolac mogu reći iz naših razgovora po hodniku, svi su zainteresirani za neke filmske večeri. Smatram da bi se mladi dosta odazvali i da bi dolazili. Profesorica hrvatskog i ravnateljica škole su organizirale filmske večeri u školi i bio je veliki odaziv“, govori Lorena.

📢 Kultura je postala samo riječ, situaciju među mladima popravljaju pojedinci, onoliko koliko je u njihovoj moći, ali za veće podvige potrebno je mnogo više podrške.

„Ne gledam sa političke strane, ali bi bilo lijepo, ko god bude na vlasti, da nam priušti neki program, da se malo više fokusira na mlade i na pružanje novih prilika općenito“, dodaje Lorena optimistično.

Izvor: eTrafika.net

Foto:Lejla Ćirić

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više