Nevjerojatna brojka: Luka Modrić uskoro će ući u društvo u koje ulaze rijetki i samo najveći

Foto: Livanjski.com / Luka Modrić

U Lukinoj karijeri zauvijek će poput svjetionika stršati prva utakmica za reprezentaciju, odigrana 1. ožujka 2006. godine protiv Argentine u Baselu, a važan je bio i njegov jubilarni 100. nastup za vatrene.

Kapetan Luka Modrić u Osijeku će u utakmici s Poljskom obilježiti nevjerojatan jubilej: 180. nastup za hrvatsku reprezentaciju! Nevjerojatan je to doseg za jednoga profesionalnoga nogometaša koji već 16 godina igra na najvišoj europskoj klupskoj razini, u najjačim ligama Petice, pritom ne pokazujući nikakve simptome zasićenja ili nedostatka motiva. Činjenično to izgleda ovako: Modrić će se sa 180 nastupa za Hrvatsku izjednačiti s legendarnim Španjolcem Sergijem Ramosom, a od aktivnih nogometaša više nastupa za reprezentacije od Luke imaju samo dvojica najvećih nogometaša u povijesti, Cristiano Ronaldo koji je 213 puta nastupao za Portugal i Lionel Messi sa 187 nastupa za Argentinu.

A tko je još ispred Luke? Katarska legenda, 33-godišnji Hassan Al-Haydos, u ožujku 2024. godine objavila je umirovljenje nakon 183 nastupa za nacionalnu momčad. Jednak broj nastupa ima umirovljeni Omanac Ahmed Mubarak, zatim Egipćanin Ahmed Hassan ima 184 nastupa, spomenuti Messi 187, Malezijac Soh Chin Ahn 195, Kuvajćanin Al-Mutawa 196 i rekorder Ronaldo 213. Dakle, Luka danas postaje osmi na svijetu po broju nastupa za reprezentaciju, s realnim izgledima da do kraja godine bude među prvom petoricom svih vremena! To je još jedan nezamisliv uspjeh našega kapetana, pritom i još neko vrijeme teško dohvatljiv. Naime, prvi sljedeći aktivni nogometaš na ovoj vječnoj listi je 35-godišnji Čileanac Alexis Sanchez, danas igrač Udinesea, sa 166 nastupa za reprezentaciju.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više