Ništa od babljeg ljeta, stiže pogoršanje s obilnim pljuskovima

Foto: Livanjski.com / Google photo

U nastavku tjedna u unutrašnjosti će biti promjenljivo uz jugozapadni i južni vjetar sve do vikenda, u četvrtak i poprilično vjetrovito. Tlak zraka postupno pada kako anticiklona slabi jer se frontalni poremećaj približava našim predjelima.

Prvi dio ponedjeljka proteći će uz uglavnom suho vrijeme, ujutro će nakratko po nekim dolinama i kotlinama biti magle. Na Jadranu će zapuhati jugo, a uz više oblaka već poneka kap kiše može lokalno pasti na sjevernom dijelu Jadrana. Najniža temperatura bit će u unutrašnjosti od 7 do 11 °C, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Više oblaka treba očekivati prema kraju dana te osobito u noći na utorak kad će i mjestimična kiša pa i grmljavina biti najvjerojatnija. Jugo će u večernjim satima već ponegdje biti jako pa će i more biti umjereno valovito.

 Na zapadu zemlje više oblaka nego drugdje. Uz promjenljivu naoblaku ponešto kiše može pasti već poslijepodne, posebno u Istri, no ipak bit će vjerojatnija i češća krajem dana i u noći na utorak kad već treba očekivati i poneki izraženiji pljusak. Puhat će većinom umjereno jugo, a najviša temperatura bit će između 22 i 25 °C, u gorju i malo niža, piše Danas.hr.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo uz jugozapadni i južni vjetar sve do vikenda, u četvrtak i poprilično vjetrovito. Kiša će biti vjerojatnija u srijedu te osobito u utorak kad u gorju i unutrašnjosti Dalmacije može biti i izraženijih pljuskova. Bit će razmjerno toplo.

Na Jadranu također utorak uz najčešću i lokalno obilniju oborinu, no jugo će već tijekom jutra malo oslabjeti. U nastavku tjedna gotovo svaki dan treba računati na kišu, a i jugo će ponovno pojačati. Južina će mnogima biti neugodna, no za vikend raste vjerojatnost za njezin prestanak. Do tad nam ne preostaje ništa drugo nego se prilagoditi.

- Bez stabilizacije i u nastavku tjedna, iako će kiša i pljuskovi biti rjeđi, barem do petka. Potkraj petka i tijekom subote slijedi novo intenziviranje oborine, a izgledan i je i pad temperatura, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali. Drugi dio vikenda bio bi stabilniji - prognozirala je Tea Blažević za N1

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više