"Odahnuo sam, došao sam u klub u kojem sam uvijek htio biti"

Foto: HRT / Kylian Mbappe Foto: Sarah Meyssonnier/Pool / REUTERS

Kapetan francuske nogometne reprezentacije Kylian Mbappe rekao je u utorak da je "doživio olakšanje" nakon što je dan ranije postao igrač Real Madrida pa se sada mirno može posvetiti Europskom prvenstvu.

- Sada je službeno. Bit ću igrač Real Madrida idućih pet sezona pa sam jako zadovoljan, izjavio je 25-godišnji napadač na konferenciji za medije na pripremama reprezentacije Francuske.

- Osjećam veliko olakšanje. Ostvario mi se san jer sam došao u klub u kojem sam uvijek htio biti, dodao je.

 Mbappe je prošle sezone nastupio u 48 utakmica za Paris Saint-German i zabio 44 gola, a ugovor mu je istjecao ovaj mjesec. Prešao je u Real Madrid koji je u subotu osvojio Ligu prvaka i time petnaesti put postao prvak Europe.

- Želim zahvaliti svim osobama iz Real Madrida, prvenstveno predsjedniku Florentinu Perezu koji mi je ulio samopouzdanje od prvog dana, izjavio je sedmerostruki osvajač francuskog prvenstva.

Uslijed hladnog razlaza s PSG-ovim predsjednikom Nasserom Al-Khealifijem igrao je manje na kraju sezone.

- Rekli su mi da neću puno igrati, pa sam već bio upozoren. Razumijem kritike. Bio sam daleko od svoje razine, znam da sam bio slab, rekao je, ali i dodao:

- Ne mogu reći da sam bio nesretan u PSG-u, ali je bilo stvari i ljudi s kojima sam bio nesretan.

- No, s francuskom reprezentacijom ću se dobro pripremiti kako bih bio u formi, dodao je.

Mbappe je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. i bio u finalu 2022., a osvojio je i Ligu nacija 2021. godine. Tvrdi da je Europsko prvenstvo, koje počinje za deset dana, teže natjecanje.

- Nismo ga osvojili 24 godine, ali ne stvaramo pritisak, izjavio je Mbappe iza kojega je 77 nastupa u modrom dresu Francuske uz 46 pogodaka. Francuska će igrati u skupini D s Poljskom, Nizozemskom i Austrijom.

- Pripremamo se kako bi dobro odigrali u toj skupini", objasnio je kapetan. Poručio je da nakon prolaska skupine slijedi "jako teška faza", ali da se nada peharu.

- Imamo želju osvojiti naslov, zaključio je Mbappe

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više