Rimac je dogovorio nevjerojatni posao s BMW-om

Galerija (+1)
Foto: Livanjski.com / Mate Rimac

'Sklopili smo najveći ugovor u povijesti države'

Hrvatska tvrtka Rimac Technology, proizvođač sustava za električne pogone i baterijske sustave za globalne proizvođače automobila, sklopila je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom.

Vijest je to koju su u utorak prenijeli hrvatski mediji, a tvrtka Rimac Technology će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih.

San mi je bio raditi za BMW

Sam osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac, inače podrijetlom Livnjak, objavio je na svom Facebook porfilu kako Rimac Technology već ima suradnju s mnogim proizvođačima automobila, no kako će ova s BMW-om imati poseban značaj.

"Za mene je sve krenulo sa BMW-om iz 1984. kojeg sam 2008. počeo konvertirati na električni pogon. Tada mi je bio san raditi za BMW. Danas ne samo da radimo sa BMW-om, nego zajedno stvaramo budućnost njihovih električnih modela – i to u Hrvatskoj, gdje se razvijaju i proizvode baterijski sustavi za buduće BMW modele posljednje dvije godine, a sada je postalo i javno (...)", poručio je Rimac.

Kako je istaknuo, veliki dio tvrtkinog kampusa je upravo namijenjen proizvodnji baterija za BMW, što ga, zajedno sa drugim dogovorenim poslovima, u potpunosti iskorištava te kako im već fali prostora te da se planira gradnja novog proizvodnog pogona.

Nastala je ogromna potražnja za električnim automobilom tvrtke Xiaomi, izgledom neodoljivo podsjeća na Porsche

"To nije samo najveći posao u našoj povijesti, nego možda i najveći ugovor u povijesti države (ja barem nisam uspio naći veći). Nisam tada, kao 20-godišnjak, mogao zamislit ovakav razvoj događaja. Idemo u pravom smjeru ali i dalje smatramo da smo tek počeli. Velike stvari tek dolaze", zaključio je Rimac.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više