S Vladom RH potpisano 199 ugovora s ukupno 6,5 milijuna eura usmjerenih projektima u BiH

Foto: Livanjski.com / Vlada RH pomaže Hrvate u BiH

Danas su potpisana 199 ugovora Središnjega državnog ureda Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnoga interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2024. godinu.

Okupljenim korisnicima sredstava i visokim uzvanicima tim su se povodom obratili predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i biskupijski generalni vikar don Nikola Menalo.

Zajednička je poruka kako je, s ciljem pružanja potpore povratku i održivomu ostanku Hrvata u BiH, unaprjeđenju ukupne kakvoće života i stvaranju uvjeta za održivi rast i razvitak, Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 25. srpnja ove godine, donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2024. godinu u iznosu od 6.500.000,00 eura. Sredstva su raspodijeljena na 23 projekta iz područja prosvjete i znanosti, 38 projekata iz područja kulture, 12 iz područja zdravstva, njih 94 iz područja poljoprivrede te 32 projekta iz ostalih područja.

Prije svečanosti u Biskupijskom centru, visoka su izaslanstva Vlade RH i predstavnika više razina vlasti u BiH zajednički obišli nekoliko lokacija u Mostaru gdje su u tijeku ili su već okončani opsežni projekti koje je u cijelosti ili većim dijelom financirala Vlada Republike Hrvatske, a riječ je o Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, Sveučilištu u Mostaru i Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više