Sjećanje na Ivana Turinu

Foto: Livanjski.com / Ivan Turina/ Damir Krajac / CROPIX

Prije jedanaest godina u Švedskoj je preminuo hrvatski nogometni vratar Ivan Turina. Umro je u 33. godini zbog zatajenja srca.

Ivan Turina rođen je 3. listopada 1980. u Zagrebu. Nogometnu karijeru započeo je u Dinamovim mlađim uzrastima, a u ljeto 1998. potpisao je prvi profesionalni ugovor. Nakon boravka na posudbama u Croatiji iz Sesveta, Kamen Ingradu, Osijeku i Dubravi, Turina se u ljeto 2003. vratio u Dinamo, gdje je nekoliko sezona bio prvi vratar.

- Uvijek stasit i goropadan među vratnicama, a pritom dječački razigran izvan terena, privlačio je svojim decentnim humorom. Uvijek je imao onaj skriveni smiješak „u kutu usana“ i bio spreman razvući ga u puni osmijeh pa u duhu vicmahera razveseliti društvo... I takvog ćemo ga pamtiti, prisjetio se Dinamo nikad prežaljeniog vratara.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

U ljeto 2007. otišao je u grčki Xanthi, nakon čega odlazi u poljski Lech iz Poznanja. Nakon kratkog povratka u Dinamo, u svibnju 2010. Turina je otišao u AIK iz Stockholma, njegov posljednji klub koji se svake godine na godišnjicu njegove smrti prisjeti tragično preminulog vratara.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @aik

Turina je branio za sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a za najbolju vrstu odigrao je jednu utakmicu i to 1. veljače 2006. godine protiv Hong Konga.

HRT

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više