Uhićen ravnatelj FUP-a Vahidin Munjić, predan u prostorije MUP-a ŽS

Foto: Livanjski.com / FOTO: hms.ba

Nakon višesatnog saslušavanja u prostorijama Federalne uprave policije, ravnatelj ove institucije Vahidin Munjić uhićen je u okviru akcije SIPA-e “Black Tie 2”.

Munjića su danas u okviru akcije saslušavali pripadnici SIPA-e što je potvrdio i ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak. Nakon saslušanja, Munjić je uhićen te je proveden u prostorije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo.

Dalje postupanje nad Munjićem i ostalim osobama koje su privedene u okviru akcije bit će poznato nakon što se oglasi i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine pod čijom se nadležnošću i provodi navedena akcija.

U okviru akcije SIPA-e danas su privedene ukupno 22 osobe. Akcija se provodi u najmanje tri grada u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Mostar), ali je proširena i na Republiku Srpsku.

U okviru predmeta “Black Tie 2” prikupljeni su dokazi iz kriptiranih aplikacija. U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

“Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana kaznena djela. Sa postupajućim tužiteljem Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, akciju provode Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo, Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, uz podršku Uprave policije MUP-a ZDŽ i Uprave policije MUP-a HNŽ”, zaključeno je iz MUP-a ŽS.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više