Uskoro pojačano kretanje i patroliranje EUFOR-a u bh. gradovima

Foto: Livanjski.com / EUFOR

Godišnja vježba EUFORA “Brzi odgovor” bit će održana od 24. kolovoza do 16. rujna širom Bosne i Hercegovine.

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati pojačano kretanje vojnika, patroliranje i ostale aktivnosti, kao i prijevoz opreme rezervnih snaga i letove helikoptera širom zemlje, uglavnom na području Čapljine, Glamoča, Livna, Orašja, Pazarića, Sarajeva, Tuzle, Ustikoline, kao i na graničnim prijelazima Brod, Klobuk, Metaljka i Svilaj.

Zapovjednik EUFOR-a Laszlo Sticz održao je u utorak, zajedno sa načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Gojkom Kneževićem, konferenciju za novinare s ciljem informiranja građana Bosne i Hercegovine o ovoj vježbi.

Navedeno je da će u godišnjoj vježbi sudjelovati snage EUFOR-a iz 23 zemlje već raspoređene u BiH koje će privremeno biti ojačane rezervnim snagama iz Austrije, Mađarske, Rumunjske i međunarodnim mirovnim snagama sa Kosova, iz sastava Kfora. Svrha ove vježbe je da pokaže spremnost EUFOR-a i potvrdi njegovu stalnu podršku bosanskohercegovačkim partnerima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Tijekom ove opsežne obuke, EUFOR će za izvršenje svojih aktivnosti imati podršku Oružanih snaga BiH koje će osigurati lokacije za izvođenje obuke, a neke od ovih aktivnosti mogu biti većeg obujma ili se odvijati tijekom noći.

EUFOR poduzima sve mjere kako bi vježba što manje utjecala na javnost. Lokalne vlasti i stanovništvo će putem EUFOR-ovih timova za vezu i promatranje i priopćenja za javnost biti na vrijeme obaviješteni o svakom kretanju EUFOR-a u njihovoj blizini, navodi se u priopćenju.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više