Veliko slavlje na Maksimiru, Dinamo osigurao naslov prvaka!

Foto: Livanjski.com / Marko Prpić / PIXSELL

Nogometaši Dinama pobijedili su Osijek 1:0 te uz poraz Rijeke u Varaždinu osigurali naslov prvaka Hrvatske dva kola prije kraja prvenstva! Pobjednički pogodak postigao je kapetan Arijan Ademi u 73. minuti.

Ovom pobjedom Dinamo je stigao do učinka od 78 bodova te je postao nedostižan za drugu Rijeku koja je nakon 1-3 poraza u Varaždinu ranije u subotu ostala na 71. Četvrti Osijek je ostao na 51 bodu, četiri više od pete Lokomotive koja će u nedjelju igrati protiv Slavena Belupa.

Za Dinamo je ovo sedmi uzastopni naslov prvaka, a 18. u posljednjih 19 sezona.

Osijek je bolje otvorio utakmicu i u 7. minuti bio nadomak vodstva. Najbolji strijelac lige Mierez je nakon ubačaja Pušića pucao glavom pod gredu, ali domaći vratar Nevistić je bravuroznom reakcijom odbio loptu u korner.

Dinamo je uzvratio u 13. minuti kada je udarcem glavom zaprijetio Vidović nakon ubacivanja Ristovskog, ali nije bio precizan.

Gosti su iznenađujuće imali više od igre u prvom poluvremenu, imali veliki broj kornera, ali pravu priliku nisu imali sve do 34. minute kada je mladi Matković pobjegao domaćoj obrani, a ružnim prekršajem na 20-ak metara od vrata zaustavio ga je Ristovski.

Tu se dogodila i prva sporna situacija jer je sudac Kolarić Ristovskom pokazao samo žuti karton uz objašnjenje kako lopta nije išla izravno prema golu.

Dinamo je svoje najbolje prilike u prvom poluvremenu imao u sudačkoj nadoknadi, prvo je Baturina lijepo proigrao Brodića, ali njegov pokušaj blokirao je Guedes da bi onda i Petković promašio glavom nakon ubačaja Baturine iz kuta.

I drugo poluvrijeme započelo je prilikom Osijeka te odličnom intervencijom Nevistića, u 55. minuti sa 20-ak metara pucao je Pušić u sam kut, no opet se istaknuo vratar Dinama.

U 60. minuti u duelu na rubu kaznenog prostora Osijeka bili su Hoxha i Duarte. Kolarić je pustio da se igra nastavi, ali nakon velikog pritiska s domaće klupe išao je pogledati situaciju na monitoru te potom dosudio slobodni udarac za Dinamo na rubu kaznenog prostora, ali i isključio stopera Osijeka.

Brojčanu prednost Dinamo je iskoristio u 73. minuti, Mišić je izveo korner, pa nakon kratke kombinacije s Baturinom ubacio na drugu vratnicu gdje je Ademi bio najviši u skoku i glavom zatresao mrežu.

Do kraja sezone Dinamo osim dvije prvenstvene utakmice (Slaven Belupo u gostima, Rudeš na Maksimiru) očekuje borba za još jedan trofej, naslov pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Modri će u finalu igrati dvije utakmice protiv doprvaka Rijeke. Prvi dvoboj je na Maksimiru 15. svibnja, a uzvrat na Rujevici 22. svibnja.

SuperSport HNL, 34. kolo:

Petak, 10. svibnja:

GORICA - RUDEŠ 2-1

Subota, 11. svibnja:

VARAŽDIN - RIJEKA 3:1

DINAMO - OSIJEK 1:0

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više