Koordinacijski sastanak dužnosnika HDZ-a BiH

Foto: Livanjski.com / HDZ BiH

U Mostaru je danas održan XXII. koordinacijski sastanak dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti s načelnicima, gradonačelnicima te predsjednicima županijskih Vlada, uz nazočnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Tijekom sjednice, diskutiralo se o aktualnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uz poseban osvrt na dinamiku i izazove predstojećih Lokalnih izbora. Također je bilo riječi o projektima koje Vlada Republike Hrvatske provodi u cilju potpore Hrvatima u BiH, pri čemu je naglašena važnost kontinuiteta te međusobne suradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. 

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, naglasio je važnost političke stabilnosti i zajedničkog djelovanja izvršne i zakonodavne vlasti kako bi se osigurao dugoročan napredak za Hrvate u BiH. Istaknuo je da suradnja s Republikom Hrvatskom ostaje ključna u ostvarivanju strateških ciljeva, a posebno u kontekstu jačanja institucionalnih okvira koji će omogućiti ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, istaknuo je kako će Hrvatska nastaviti pružati snažnu podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini kroz kontinuirane projekte, pogotovo u oblastima obrazovanja, zdravstva te infrastrukturnih projekata od vitalnog značaja za lokalne zajednice, te kazao: „Prioritet je zajednički nastaviti raditi na realizaciji projekata koji podižu kvalitetu života Hrvata u BiH te pridonose boljem povezivanju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i ukupnom napretku čitave BiH.”

Na koncu, zaključeno je da će se u narednom periodu intenzivirati rad na ključnim projektima koji doprinose razvoju lokalnih zajednica i unaprjeđivanju kvalitete života svih žitelja u Bosni i Hercegovini. „Koordinacija i suradnja između lokalne i izvršne vlasti bit će ključni alat u postizanju ovakvih ciljeva“, – naglašeno je tijekom sjednice.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više