OTKRIVAMO: Koji Livnjak najviše zarađuje? Odgovor će vas šokirati!

Foto: Livanjski.com / Livanjski.com

Jeste li znali da jedan Livnjak ima jednu od najvećih zarada po minuti u povijesti? Sigurno se pitate tko je taj sretnik i kako je to postigao. Da bismo to bolje razumjeli, stavit ćemo sve u mjerljive, konkretne okvire.

Najprije, krenimo s najvećima

Cristiano Ronaldo, najplaćeniji sportaš na svijetu, u 2024. godini zarađuje 200 milijuna dolara godišnje igrajući za Al Nassr. Leo Messi u američkom Interu zaradi oko 50 milijuna dolara, dok Kylian Mbappé u Real Madridu dobiva 35 milijuna dolara godišnje.

Ako pretpostavimo da svaki od njih igra tri utakmice tjedno po 90 minuta i trenira još pet puta tjedno po 90 minuta, dolazimo do fascinantnih brojki po minuti:

 • Cristiano Ronaldo: 6.950 dolara po minuti

 • Lionel Messi: 2.083 dolara po minuti

 • Kylian Mbappé: 1.215 dolara po minuti

Što je s najboljim plaćenim doktorima?

Neurokirurzi u SAD-u zarađuju oko milijun dolara godišnje, što znači 30 dolara po minuti ako rade pet dana u tjednu, operirajući tri puta dnevno po 120 minuta.

I sada dolazimo do naših Livnjaka.

Prvak bez premca: Mate Vukadin

Za 30 sekundi – pola minute – rada u Gradskom vijeću Livna, Mate Vukadin je spremio nevjerojatnih 16.000 KM. Kako?

U četiri godine mandata kao vijećnik, javio se za riječ jednom, i to na otprilike 30 sekundi. Matematika ne laže. Mate Vukadin, na račun građana Livna, zaradio je 130% više od Ronalda, 668% više od Messija, 1.217% više od Mbappéa, dok od američkih neurokirurga zarađuje nevjerojatnih 54.757% više!

Očito je Mate Vukadin opravdao svaki glas povjerenja koji je prije četiri godine dobio i sada se, bez imalo oklijevanja, kandidira za gradonačelnika. No, što nas očekuje ako pobijedi? Hoće li Livno postati svjetska prijestolnica “nerada”?

Bez radnog iskustva, a sada i bez posla?

Netko će reći – nema veze što je “prespavao” četiri godine u vijeću, ima on iskustva i znanja. Pa, hajdemo vidjeti.

Mate Vukadin nema gotovo nikakvo radno iskustvo, bez ikakvog iskustva u upravljanju ili vođenju projekata. Ima samo nekoliko godina rada u mljekari, na poziciji otkupa mlijeka, a na posljednjem je sučeljavanju spomenuo i da je “radio u mljekari”, za pretpostaviti je da tamo onda više nije. Mozda su mu Duvnjaci već osigurali novi posao ili u šumariji ili u ministarstvu.

 I sad je kandidat za gradonačelnika? S kojim zaslugama?

Je li to rad? Očito ne. Iskustvo? Očito ne. Poslušnost? Možda. Jer je jasno da netko u HDZ 1990 Livno doživljava kao igračku, a ne ozbiljan sustav.

I da, Mbappé se ljuti što mu se ne javljaš, ali sad je razumljivo, on je niža liga od tebe.

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više