Prva Zajednička Proslava Blagdana Sv. Florijana U Livnu

Galerija (+30)
Foto: Livanjski.com / Facebook/DVD Gospe Vidoške

U organizaciji Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Livna održana je prva zajednička proslava blagdana Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca,

Danas, 4. svibnja 2024. godine, u organizaciji Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Livna održana je prva zajednička proslava blagdana Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, u kojoj su uz PVP Grada Livno sudjelovali i DVD sv.Ana Lištani i DVD “Gospe Vidoške” Vidoši – Livno.

Ovo zajedništvo bila je jedinstvena prilika ne samo da se vatrogascima zahvali i čestita im se njihov nebeski zaštitnik, nego da se i oni sami u molitvi sjete svih svojih kolega kako dragovoljaca tako i profesionalaca koji svoje vrijeme i svoje snage, pa čak i živote žrtvuju za druge i za dobrobit svoje zajednice, a za uzvrat traže zagovor sv. Florijana.

Program proslave Blagdana sv. Florijana započeo je u 9:30 sati defileom vatrogasnih vozila PVP Livno, DVD sv. Ana Listani i DVD Gospe Vidoške kroz grad Livno. Zatim svečano misno slavlje u 10:00 sati u Crkvi Svih Svetih u Livnu.

A nakon misnog slavlja nastavljeno je zajednicko druženje u Vatrogasnom dom u Livnu, gdje je i upriličena dodjela diploma o polozenon ispitu iz oblasti vatrogastva za profesionalne i dobrovoljne vatrogace.

Objavljeno je na Facebook stranici DVD "Gospe Vidoške".

U skladu s europskim regulativama, Livanjski.com je nadogradio politiku korištenja kolačića. Livanjski.com koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice, prilagođavanja i personaliziranja sadržaj. Nastavkom pregleda stranice Livanjski.com slažete se sa korištenjem kolačića. Više